Яник Синер взе реванш от Новак Джокович за поражението си

...
 Яник Синер взе реванш от Новак Джокович за поражението си
Коментари Харесай

Гръмък реванш: Синер отрази три мачбола срещу Джокович и запази шансовете на Италия за финал

 Яник Синер взе реванш от Новак Джокович за провалянето си в разногласието за трофея на ATP финалите в Торино и изравн резултата сред Италия и Сърбия - 1:1. По този метод Синер прекъсна серията от 21 следващи победи на международния номер едно в най-голямото тенис отборно съревнование - 6:2 2:6 7:5.

Така стана ясно, че ще забележим съдбоносен мач на двойки, тъй като Миомир Кецманович осъществя поврат в конфликта на вторите ракети, надигравайки Лоренцо Музети със 6:7(7) 6:2 6:1. 

Италианският тим несъмнено можеше да бъде оптимист след първите минути на срещата сред Синер и Джокович, защото 22-годишният тенисист непрестанно намираше топката с центъра на кордажа си, нижейки уинър след уинър. 24-кратният " мейджър " притежател се опитваше да удължава разиграванията и се бранеше на познатото високо равнище, единствено че международният номер четири изглеждаше изцяло непогрешим и нямаше проблеми да прави спомагателни удари, с които да печели точките.

Всичко това разреши на първенеца от Виена да се откъсне напред с пробив, а лидерът в международната класация позволи някои нетипични за себе си неточности и на процедура сдаде откриващия сет, допускайки втори следващ брейк.

Събитията на корта се трансформираха радикално при започване на втората част и Синер не излъчваше същото равнище на експанзия, което разреши на Джокович да заиграе по-офанзивно и самодейността мина в ръцете на опитния сърбин. Световният номер едно поставяше съперника си под непрекъснат напън с ретурите си, а италианецът бързаше прекомерно доста в опитите си да обърне разиграването в своя изгода и закономерно позволи първи пробив от старта на конфликта.

Първата ракета на света усети съмненията от другата страна на мрежата и стартира просто да държи топката в игра, изчаквайки неспиращите грешки от ракетата на Синер, който съобщи сета с нов изгубен сервис гейм и спечелилият щеше да бъде избран в трета решителна част.

Там представителят на балканската страна завоюва откриващото си подаване на нула, само че по-младият състезател сподели, че също е подготвен за борба и вкара някои неспасяеми форхенди в полето на противника си. Джокович даде всички от себе си, с цел да реализира ранен пробив, единствено че италианецът затвори гейма си с три следващи аса, издържайки в тази 13-минутна епопея на личен начален удар, в която трябваше да отразява и брейкбол.

Водачът в международната класация изобщо не изглеждаше обезпокоен от пропуснатите благоприятни условия и продължи да е все толкоз безапелационен от сервис линията, само че Синер също стартира да печели голям брой бързи точки на свое подаване и нищо не можеше да раздели двамата до 4:3 в интерес на Ноле, когато сърбинът пласира страховит пай диагонал от длановия си удар и се снабди със прикрит мачбол. Италианецът пък не трепна и реагира с безкомпромисно драйв воле, след което устоя в две поредни тежки замени от дъното на корта, с цел да изравни за 4:4.

Въпреки това, то международният номер едно задържа за следващ път сервиса си с лекост и след това имаше три точки за спечелването на дуела, единствено че четвъртият в света показва нерви от стомана и още веднъж възвърне паритета при 5:5. 

Тогава италианецът евентуално изигра двата си най-силни гейма в срещата и победи в тази 155-минутна тенис епика, с цел да резервира възможностите на Италия за финала в Купа " Дейвис ".

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР